Ontvang gratis tot 3 offertes voor Gas voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes gas

Vlaming onderschat voordelen van een overstap

Offertes: vergelijken  Rubriek: Keuze Leverancier Aardgas
580_gas_particulieren

Uit een onderzoek van de consumentenbond blijkt dat een meerderheid van de Vlamingen nog nooit is veranderd van energieleverancier. Toch houdt zo’n overgang vele voordelen in. De energie- en gasprijzen blijven namelijk stijgen. Het is dus meer dan ooit belangrijk dat je goed nadenkt over met welke leverancier je in zee gaat.

Een overstap levert niet veel ellende op. Als je een goede keuze maakt kan je honderden euro’s besparen op verwarming. Het kiezen van een nieuwe energieleverancier doe je echter niet zomaar. Het is belangrijk dat je verschillende aanbiedingen gaat vergelijken. Om een goede overstap te maken hou je best rekening met volgende tips:

 • Bekijk eerst je huidig contract. Is er een bepaalde opzegtermijn? Is er een boete als je het contract tussentijds opzegt? Of kan je gewoon overschakelen zonder zorgen?
 • Vraag verschillende offertes aan en vergelijk ze goed.
 • Bereken zelf de totaalprijs. Denk ook aan kosten zoals: BTW, energiebelasting en transportkosten. Vergelijk verschillende totaalprijzen.
 • Lees grondig de voorwaarden van je nieuw contract. Wanneer kunnen de prijzen veranderen? Wat gebeurt er als je laattijdig betaalt?
 • Hou rekening met een opzegtermijn bij je oude leverancier.
 • Geef de meterstanden door aan je nieuwe leverancier en bewaar zelf een kopie.
 • Je oude leverancier zal je een afrekening sturen. Controleer grondig of deze afrekening klopt en of hij de meterstanden correct heeft uitgewerkt.
 • Doe na een jaar met je nieuwe leverancier de vergelijking. Betaal je nu echt minder? Hou er rekening mee dat je een heel jaar moet vergelijken. In de winter verbruikt je bedrijf sowieso meer.

Een nieuwe leverancier voor gas is dus mogelijk een goed idee. Vraag daarom tot drie offertes aan en vergelijk ze rustig. Dan kan je een goede keuze maken en veel geld besparen op uw verwarmingsinstallatie.

{lang: 'nl'}

Aanverwante artikelen:

 1. Welk type contract heb ik nodig?
 2. Hoe kies ik een leverancier?
 3. Gasprijs tot 13% duurder op één jaar tijd

Bent u op zoek naar een gas leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van gas leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.