Ontvang gratis tot 3 offertes voor Gas voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes gas

Hoe kies ik een leverancier?

Offertes: vergelijken  Rubriek: Keuze Leverancier Aardgas
580_gasprijs_vergelijk

Bij uw keuze voor de ene of de andere gasleverancier moet u een aantal aspecten in acht nemen. U hoeft zich alvast geen zorgen te maken over een kwaliteitsverschil tussen de ene en de andere leverancier. De kwaliteit van uw gasvoorziening is namelijk gegarandeerd door uw intercommunale. Voor welke leverancier u dus ook kiest, de kwaliteit van uw gas zal altijd dezelfde zijn. Ook onderhoud en controle zijn de verantwoordelijkheid van uw intercommunale. Deze dienstverlening is dus altijd dezelfde, welke leverancier u ook kiest.

Wat is er dan wel verschillend? Simpel gezegd, de prijs. Afhankelijk van uw verbruik en de betaalformule zal u best voor de ene of voor de andere leverancier kiezen. Het tarief dat een leverancier u kan aanbieden zal drie componenten bevatten:

  • De eigenlijke prijs van het gas dat u verbruikt. Elke leverancier mag vrij kiezen welke prijs hij aan welke klant geeft. Een bedrijf met een groter kantoor, en dus een hogere verwarmingskost, zal dus betere aanbiedingen krijgen dan een eerder kleinschalig bedrijf.
  • De kosten voor transmissie en distributie van het gas. Deze tarieven zijn niet variabel, ze zijn namelijk vastgelegd door de Comissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas (CREG).
  • Ten slotte zijn er nog taksen, toeslagen en andere heffingen die zijn opgelegd door federale en regionale autoriteiten.

Bij de keuze voor een leverancier moet u dus vooral de verbruiksprijs vergelijken. Door een goed en duidelijk profiel weer te geven van uw verbruik zal u dan een goede prijs verkrijgen.

{lang: 'nl'}

Aanverwante artikelen:

  1. Welk type contract heb ik nodig?

Bent u op zoek naar een gas leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van gas leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.