Ontvang gratis tot 3 offertes voor Gas voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes gas

Wordt uw gasmeter slimmer?

Offertes: vergelijken  Rubriek: Gasmeter
580_gasprijs_vergelijk

Onze gsm’s, computers en huishoudelijke apparaten worden almaar slimmer. Nu is het de beurt aan de energiemeter. Een slimme energiemeter is een meter die je energieverbruik in real time bijhoudt. Zo zal je met zo’n meter dus exact kunnen zien hoeveel gas je vandaag verbruikt hebt en hoeveel elektriciteit je op dit moment aan het verbruiken bent. De bedoeling is dat de consument zich zo bewuster zal worden van zijn energieverbruik.

Een ander voordeel van de meter is dat energieleveranciers jouw verbruik ook makkelijker kunnen bijhouden. Wanneer je over een slimme meter beschikt hoeft jouw energieleverancier dus niemand te sturen die jouw meterstanden komt opnemen. Ze kunnen gewoon alle gegevens opvragen.

De voordelen van zo’n energiemeter voor consument en leverancier zijn duidelijk. Maar toch zijn er ook enkele nadelen. Zo is het maar de vraag of de privacy niet geschonden wordt en of het systeem wel voor alle verbruikers even voordelig zal zijn. De kost van zo’n energiemeter ligt namelijk vrij hoog.

{lang: 'nl'}

Aanverwante artikelen:

  1. Hoe overschakelen op aardgas?

Bent u op zoek naar een gas leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van gas leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.