Ontvang gratis tot 3 offertes voor Gas voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes gas

VREG garandeert overschakeling zonder zorgen

Offertes: vergelijken  Rubriek: Overschakeling Aardgas
vergelijk gas offertes

De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) heeft samen met de verschillende energieleveranciers een procedure in werking gesteld om de switch naar een nieuwe energieleverancier te vergemakkelijken. De zogenaamde pre-switchprocedure legt de leveranciers een aantal verplichtingen op om een leverancierswissel, of dus een switch, zo correct mogelijk te laten verlopen.

Wanneer je overstapt naar een nieuwe leverancier zal deze voortaan bij je oude leverancier moeten informeren over jouw contract. De oude leverancier is vanaf deze maand verplicht deze informatie vrij te stellen. Zo kan de nieuwe leverancier jou informeren over eventuele kosten van een overschakeling.

Er zijn ook afspraken gemaakt over wanneer er wel en niet een verbrekingsvergoeding mag aangerekend worden. Wanneer de leverancierswissel tot één maand voor of na de einddatum van het huidige contract is aangevraagd zal geen verbrekingsvergoeding aangerekend worden. De VREG ziet er op toe dat de energieleveranciers zich aan deze afspraken houden. Er is dus met andere woorden alweer een reden minder om niet te veranderen van leverancier. Vergelijk daarom verschillende gasleveranciers voor je een keuze maakt.

{lang: 'nl'}

Aanverwante artikelen:

  1. Vlaming onderschat voordelen van een overstap

Bent u op zoek naar een gas leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van gas leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.